De dansleraar

Mijn naam is Ger van der Velden. Ik ben op mijn 12e jaar gaan dansen en geef al dansles vanaf mijn 18e jaar. Ik vind dit nog steeds het leukste wat er is. Na het behalen van Het F.D.O. examen in Nederland heb ik mijn dansopleiding in Engeland vervolgd en ben daar Highly Commended (Summa Cum Laude) geslaagd voor de hoogste diploma’s van de twee belangrijkste dansbonden, de I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dancing) en de I.D.T.A. (International Dance Teachers Association).
Ik behaalde daar o.a. een score van 97% voor lesgeven en heb daar les gevolgd bij de leraren die de boeken geschreven hebben waar heden ten dagen elke dansleraar uit moet leren: Alex Moore, Walter Laird, Elisabeth Romain en Joan Richards.
Ik werd daarna ook de jongste opleider en examinator voor het F.D.O. examen (dit is het, door het Rijk erkende, diploma voor dansleraren). Als opleider heb ik in de afgelopen jaren met veel succes dansers opgeleid voor het diploma van dansleraar. Verder heb ik ook vele nationale en internationale danswedstrijden gejureerd.
Mijn doel is dat alle leerlingen, van beginners tot professionals, niet alleen met hun voeten dansen maar ook met hun hart.