Over ons

 

 

Geschiedenis van de dansschool:
Zover wij kunnen nagaan bestaat het “Dansinstituut I.D Meyer et Fils” al minimaal sinds 1898. Dit aan de hand van  foto’s van het Amsterdams Beeldarchief en de eerste uitgave van het vakblad de “De Dansleeraar”, waarvan de dansleraar I.D. Meyer redactielid was en waarvan een exemplaar hangt in de hal van de dansschool. De dansschool was toen nog gevestigd in Borculo.

“Meyer et Fils” betekent: Meyer en Zonen en is afkomstig uit het Frans. De zonen van de oprichter vestigden zich in Amsterdam, Arnhem en Rotterdam. Uit de bouwtekeningen blijkt dat de dansschool aan de Henegouwerlaan in Rotterdam dateert van 1912. Dit houdt in dat dansschool “Meyer et Fils” een van de oudste dansscholen in Nederland is die nog gevestigd is op dezelfde plaats. De familie Meyer was van Joodse afkomst en de dansleraar is na 1945 helaas niet uit Duitsland teruggekeerd. De familie heeft toen de dansschool verkocht aan de familie Lammers en de heer Cor Rodenburg is toen aangenomen als leraar. De school is enkele malen van eigenaar veranderd, maar de heer Rodenburg is als leraar verbonden gebleven tot 1975. Hierna werden de danslessen overgenomen door de huidige leraar Ger van der Velden die vanaf 1982 eigenaar werd.
Dansschool “Meyer et Fils” is dan ook niet zo maar een dansschool in Rotterdam maar een begrip voor stijldansen in Rotterdam. Iedereen in Rotterdam en zelfs daarbuiten, heeft wel iemand in zijn of haar kennissen-, familie- of vriendenkring die bij dansschool “Meyer et Fils” danst ofwel heeft gedanst.

Dansschool “Meyer et Fils” heeft in het verleden vele Nederlands Kampioenen voortgebracht in alle disciplines en alle klasses. De dansschool is zelfs 14 jaar achter elkaar ongeslagen Nederlands Kampioen voor Scholenteams geweest (een record dat tot op heden nog nooit is geëvenaard).
Paren van dansschool “Meyer et fils” hebben ook opgetreden bij verschillende Shows: De oudejaarsshow van Andre van Duin(tv), De helemaal in je eentje Show (tv), Lee Towers in Ahoy, Taptoe Ahoy en op de achtergrond bij artiesten (o.a. Charles Aznavour, Anita Meyer, etc.).

Als je in Rotterdam stijldansen wilt leren dan ga je dus nog steeds op dansles bij dansschool “Meyer et Fils”.

 

 

img_0001