Ger van der Velden, de dansleraar stelt zich voor…

Mijn naam is Ger van der Velden. Ik ben op mijn 12e jaar gaan dansen en geef al dansles vanaf mijn 18e jaar. Ik vind dansles geven en dansen nog steeds het leukste wat er is.

Na het behalen van het F.D.O.-examen (Federatie Dans Organisaties) in Nederland heb ik mijn dansopleiding in Engeland vervolgd. In Engeland ben ik ‘Highly Commended’ (Summa Cum Laude) geslaagd voor de hoogste diploma’s van de twee belangrijkste dansbonden. Te weten de I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dancing) en de I.D.T.A. (International Dance Teachers Association). Van deze 2 organisties ben ik en daarmee dansschool Meyer et Fils lid als ‘Fellow member’.
Ik behaalde daar zelfs een score van 97% voor lesgeven. Heb daar lessen gevolgd van de leraren die  boeken hebben geschreven waar heden ten dagen elke dansleraar uit moet leren:

  • Ballroom Dancing van Alex Moore – Dit wordt gezien als de bijbel van ballroom densen;
  • Technique of Latin dancing van Walter Laird – Hij is de danser die Latijns Amerkaans dansen duidelijk heeft beïnvloedt en beschreef dit in zijn boek;
  • Let’s go dancing van Elisabeth Romain – Zij beschrijft hiet de techniek achter het ballroom dansen;
  • Joan Richards.

Na het behalen van alle diploma’s werd ik de jongste opleider en tevens examinator voor het F.D.O. examen (dit is het, door het Rijk erkende, diploma voor dansleraren). Als opleider heb ik mijzelf in de ingezet om bestaande dansers op te leiden voor het diploma van dansleraar. Dit doe ik met veel passie en liefde voor de sport.

Als voorzitter van de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO) houdt ik mij ook nog bezig met het  organiseren en, tevens soms, jureren van danscompetities (nationaal en internationaal) gedurende het jaar.

Ger van der Velden: “Mijn doel is dat alle leerlingen, van beginners tot professionals, niet alleen met hun voeten dansen, maar ook met hun hart.”